Home » Nieuws

Hoeskamer t Heegeneerke maakt het weer mogelijk dat men in de wijk weer kan kopieeren in kleur of zwart/wit mede dankzij Buurtnetwerk Like de Heeg.

Kom gauw binnengelopen voor een kopje koffie of een kopie'tje

Mijn naam is Lianne Daemen. Ik ben verpleegkundige en ik werk op dit moment als wijkverpleegkundige in opleiding bij Envida in het wijkteam van de Heeg/ Vroendaal en de Eyldergaard.
In het kader van mijn opleiding wil ik graag iets betekenen voor de mensen in de wijken waarin ik werk en daarom ben ik vanaf 6 november 2018 iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur aanwezig in ’t Heegeneerke, de ontmoetingsplek in de Heeg voor mensen uit de buurt.
U kunt bij mij terecht met uw vragen over gezondheid, ziekte, zorg en welzijn maar ook wanneer u zich zorgen maakt over een familielid, vriend of buurtbewoner.

Beste Mensen
Zoals jullie weten hebben wij in de Heeg onze huiskamer `t Heegeneerke .Nu zijn we vanaf 17 november 2017 een stichting en vanaf 1 Juli geheel zelfstandig en gaan per 1 augustus huur betalen .
Nu is het zo dat onze koffiemachine aan vernieuwing toe is .
Ik zelf ben voorzitter en heb aan de andere bestuursleden een idee geopperd om een sponsoring op te zetten .
Er zijn vast een hoop mensen die ons een warm hart toe dragen en ons willen sponseren dat kan in een envelopje afgeven bij mij of 
in een potje in het Heegeneerke of via de bank . 
Zoals ik altijd roep samen zijn we sterk en maken wij er een succes van .
Iedere euro is er een elke euro telt .
Bankrekening is : NL 43 SNSB 07 05 77 99’20 T N V STICHTING t HEEGENEERKE 
Voor elke EURO een dikke dank je wel

Bestuur 't Heegeneerke komt  op de  koffie in de  Heeg

---------------------------------------------

Uitzending geweest op TV Maastricht

Bestuurders van sociaal koffiehuis 't Heegeneerke zijn boos. Terwijl de gemeente vorig jaar nog beloofde subsidie te geven voor de verhuizing naar de sportkantine in De Heeg, is hier volgens bestuurders niets van terecht gekomen.

De onderhandelingen over de verhuizing duurde in totaal 8 maanden. Het koffiehuis in De Heeg bestaat nu inmiddels vier jaar. De plek is bedoeld voor buurtbewoners om op ongedwongen manier sociale contacten op te doen.
Een woordvoerder van de gemeente Maastricht laat weten de frustratie van de beheerders van Koffiehuis ‘t Heegeneerke te begrijpen. Ook meldt hij nog steeds het gesprek aan te willen gaan met de bestuurders, maar een verhuizing naar de Sportkantine is op dit moment niet meer aan de orde. Wel blijft de gemeente ‘t Heegeneerke faciliteren op de manier zoals dat nu gedaan wordt. ( rtv Maastricht )

Missie:

 

Het aanbieden van een betaalbare en laagdrempelige horecagelegenheid en hierdoor het bevorderen van sociale contacten van de bewoners van de wijk De Heeg en omliggende wijken in de gemeente Maastricht.

 

Visie:

 

Het bevorderen, verbeteren en behouden van de leefbaarheid van de wijk De Heeg in de gemeente Maastricht. Het bevorderen, verbeteren en behouden van de sociale contacten binnen de genoemde wijk. Het bestrijden van de (stille) armoede in genoemde wijk. Het bevorderen van de betrokkenheid en burgerparticipatie van inwoners van de genoemde wijk.

 

  1. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

 

Het doel willen wij bereiken door het faciliteren van een sociale ontmoetingsplek in de vorm van een koffiehuis en zorgkroeg in genoemde wijk. Doormiddel van het organiseren van (thema)bijeenkomsten op de bedoelde sociale ontmoetingsplek en het aangaan van samenwerkingsverbanden met organisaties die een soortgelijk doel nastreven als de Stichting. Het verrichten of doen verrichten van al hetgeen met het vorenstaande rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin van het woord.

Wie komt ons vaste team van 14 mensen versterken

 

Koffiehuis Heegeneerke is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger/ster

Ook voor de avond uren en in het weekend.
Ga jij graag met mensen om ? Je houd van gezelligheid ? en jij bent sociaal ingesteld ? Dan zoeken wij jou meld je dan nu aan als vrijwilliger/ster bij ` t Heegeneerke. Dit kan door een Privé bericht te geven , Of kom tijdens de dagen dat wij open zijn binnen gelopen of neem contact op met Rob Claessen Hermans en meld je nu aan en kom ons team versterken.mensen op de reserve lijst is ook altijd handig.

Je kunt ons vinden in Roserije 410 de Heeg.

Mailen kan ook :
koffiehuis-heegeneerke@hotmail.com