Home » Vrienden » Wat Bezoekers vertellen

Wat betekend het Heegeneerke voor Jolanda Weijers: gezelligheid Saamhorigheid en Bied een luisterend oor.

Wat het Heegeneerke mij te bieden heeft is vooral de gezelligheid en de eenzaamheid te doorbreken maar  Marc en Rob staat voor mij voor op.

Vind het jammer dat de zondag gesloten is en dat de openingstijden van 11 tot 3 uur zijn van 10 tot 4 had leuker geweest.

Het Heegeneerke helpt de mensen met vragen en die het nodig hebben boodschappen en organiseren regelmatig leuke activiteiten ze zorgen voor een sociaal contact en stimuleren de mensen  om uit hun isolement te komen

en de verzorging van een heerlijk kopje koffie van Blanche Dael en een kleine lunch.

 

Op de vraag wat betekend het Heegeneerke voor jou ?

Vertelde  Els het volgende: Een plek om naar toe te gaan en gezellig andere mensen ontmoeten.

Wat betekend het Heegeneerke voor jou : Je kan er gezellig ontspannen er hangt een ontspannen sfeer waar je gastvrij word ontvangen.

De openingstijden vind ik wel jammer dat het maar tot 3 uur open is en dat de zondag voortaan is gesloten zeer jammer er is al niets in onze wijk.

De knutsel avonden zijn erg leuk worden hele mooie dingen gemaakt ,ook de zaterdag 1 keer per maand origami is heel erg leuk  regelmatig worden er ook workshops georganiseerd die erg goed zijn en heel erg informatief .

Kortom het Heegeneerke is voor ons een graag bezochte koffie plek waar wij bijna dagelijks te vinden zijn.

Els & Ed Quax

Ik ben Judith Roering 
Kom sinds een jaar ongeveer regelmatig op bezoek in de huiskamer van de Heeg om een lekker kopje koffie te drinken of eerlijk gezegd cappuccino drinken met een lekker stukje vlaai of een broodje gezond.
Ben in ` t Heegeneerke terecht gekomen door mijn schoondochter Marleen wij gingen toen samen een keer Kienen met de na druk op een keer..... We zijn nu dus elke kien avond aanwezig  
En ik zo wat wekelijks vast bezoekster maar moet zeggen het is er onwijs gezellig en voor iedereen wel wat te doen.
Breien , haken , borduren, Of wil je een spelletje kaarten, niets is te gek en is mogelijk.
Ook zijn er vaak zeer interessante workshops waar je wat van op kan steken .
Kortom ` t Heegeneerke is een uitkomst voor de Heeg nu 6 dagen in de week open dus ook zaterdag hoef ik me niet meer te vervelen .

Een bezoekster aan het woord over het Heegeneerke.
----------------------------------------------------------

Tiny Hunjens 81 jaar

Bezoekster sinds een half jaar van Koffiehuis `t Heegeneerke
Tiny vind het geweldig dat ze naar haar kinderen heeft geluisterd
en nu bij de vaste bezoekers hoort Tiny zegt: ik ben echt blij dat ik hier naar toe kan je wordt hier geaccepteerd zoals je bent en kan een praatje maken met iedereen .
Ook de vrijwilligers hier stuk voor stuk wie het ook is zorgen goed voor me. En ook is er soms van alles te doen waar ik me dan bij aan schuif zoals vorige week met de wijkagent het is echt leuk.
Alleen het kienen ja dat vind ik nou echt hartstikke leuk dat mag van mijn part wel 2 keer in de maand ik vind dat echt heel erg leuk. Ja jong zegt Tiny en voor de prijs hoef ik het niet te laten het is echt goedkoop hier ook de vlaai en het is nog lekker ook.
Als ik mijn koffie bestel bij Marc zeg ik altijd doe mijn een Tiny koffie hij weet dan precies welke ik bedoel, En kan is met hem een ouwe kloet uit halen of zoals ik het zeg zegt ze over de vot praten 
Ik,

Rob vraag wat ze daar mee bedoeld ? Gewoon zegt ze je kan hier met iedereen ook eens gekkigheid maken Sje Braken zit er bij tijdens ons gesprekje en zegt : Omdat we allemaal gewoon ouw kutte zijn.

Vrijwilligers :

Vrijwilliger zijn

dat is  fijn.

Je kunt er voor iedereen zijn

Samen delen en samen zijn

Het waarderen ,

Danken van elkaar kunnen leren

Iedereen laten in zijn of  haar  normen en waarden

Zo kan elke vrijwilliger aarden

Dank Rita Ramakers

 

Interview:  Margot Franssen, 70 jaar.

Rondkijkend in ’t Heegeneerke naar wie ik deze keer eens zou willen interviewen viel mijn oog op Margot, frisse kwieke dame altijd opgewekt en altijd in voor een dolletje. Toen ik haar vroeg om haar kort te interviewen zei ze ook volmondig “ja”!

Margot komt nog niet zo lang in het Heegeneerke. Ze heeft per toeval het Heegeneerke gevonden en dacht ik loop er eens binnen. Ondanks dat ze behoorlijk in de put zat voelde de eerste kennismaking als een warm bad. “Ik ben zo blij dat ik destijds de stap heb gezet” zegt ze onder het genot van een kop thee. Ik zat alleen maar binnen hetgeen niet ten goede komt van je eigen. In het Heegeneerke ben ik zo goed opgevangen vanaf de eerste dag door bezoekers en medewerkers. Zo fijn dat je hier jezelf kunt zijn…. Ook al heb je je dag niet en zit je niet goed in je vel…. Marc en Rob zijn meestal de twee die je er wel bovenop helpen met een lach en een traan. Ze hebben oog voor zulke dingen. Mijn dochter zag het donker in met me maar sinds ik hier kom is ze blij voor me. Ze komt wel eens mee een kop koffie drinken.  In het Heegeneerke drink ik (toevallig nu thee) vaak een kopje koffie…. Heerlijk vers gezet van bonen. Sinds kort doe ik op woensdag mee met het handwerken…. Alleen ben ik niet van het handwerken maar heb ik mijn oude hobby weer opgepakt namelijk 3d kaarten maken.  Het kan ook zijn dat ik mijn spulletjes mee neem en uiteindelijk de spulletjes niet heb uitgepakt, vaak heb ik dan gezellig met de rest van de bezoekers gekletst over ditjes, datjes en het wel en wee van de maatschappij. Kortom het Heegeneerke is voor mij mijn 2e huiskamer geworden….

Leuke ideeën uit de wijk voor het Heegeneerke 

Jeanet Leijs (vaste bezoekster van het Heegeneerke)

 

Jeanet zou het leuk vinden om een soort huiskamer gesprek met andere bezoekers te voeren.

Zodat iedereen zijn of haar verhaal eens kan vertellen. En ik bedoel dan niet roddelen maar gewoon een gezellig gesprek.

Wat ik ook leuk zou vinden als er een pot zou komen in het Heegeneerke waar iemand die dat wil een euro of zo kan in doen

deze pot dan gaan gebruiken voor leuke dingen te gebruiken zoals een uitstapje met andere bezoekers.

 

 

 

Mardo Schroen. (vaste bezoekster van het Heegeneerke)

Mardo wil graag een keer kienen op een avond in het Heegeneerke of bijvoorbeeld op dinsdag middag.

Dit omdat er hier in de Heeg volgens Mardo niets is. Wil je kienen moet je elders in de stad zijn.

Breien is wel leuk op de woensdag maar het gaat zo eentonig worden. Gewoon eens iets anders doen.

Kaarten maken 3d of zo, is ook leuk zou daar ook wel aan mee gaan doen.

 

 

 

Reageren op deze leuke interviews is altijd leuk dat kan hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Nanda
6 jaar geleden

Wat leuk om de intervieuws te lezen, en ook om meer activiteiten te laten plaats vinden.
Ik ben ook heel blij met he Heegeneerke, na n zeer stressvolle tijd en depressie heeft de leuke contacten en de fijne sfeer mij er weer aardig bovenop geholpen.Gelukkig gaat het nu stukken beter en ziet de toekomst er weer zonniger uit.

Liefs Nanda.

Lilian
6 jaar geleden

Ik ben heel blij dat mijn moeder margot franssen ,deze weg gevonden heeft ?.want na een zwaar leven wat ze heeft gehad en nogwel ,gaf haar hartoperatie de doorslag ?.ik maakte me grote zorgen om haar.ze zakte steeds meer in het donker.
Tot dat ik telefoon kreeg ,ik ben bij het heegeneerke geweest ,er viel een heel zorg van mij hart af .eindelijk had ze weer licht in haar leven .
Door Rob en Marc en de mensen wat er ook aanwezig zijn in het heegenneerke is mijn mams weer de oude geworden.
Sociaal ,lachen zin in het leven ??.
Ik wil vooral Rob en Marc en de rest van de medemens uit naam van mij heel hartelijk danken .
Wat jullie betekent hebben en nog betekenen. ❤???.
Zelf ben ik er ook een paar keer geweest met mams ,het voeld heerlijk bij jullie.
Veel suces met het verder organiseren in het heegeneerke.
Dikke knuffel lilian ?❤?

Jacqueline
6 jaar geleden

Leuk om de positieve meningen en wensen van vaste bezoekers te lezen!

Marc
6 jaar geleden

Leuke interviews !